Waarom een uitvaartverzekering?


Als u overlijdt, wilt u dat uw nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen. Maar wie betaalt de uitvaart eigenlijk? Heeft u een uitvaartverzekering, dan hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen te maken over de kosten van het afscheid. Maar misschien heeft u geen uitvaartverzekering nodig omdat u een andere voorziening heeft getroffen, bijvoorbeeld spaargeld dat voor dat doel bedoeld is en/of een overlijdensrisicoverzekering. In die gevallen is het wel verstandig door uw adviseur na te laten kijken of deze aansluiten op elkaar. Of dat u de gelden uit een overlijdensrisicoverzekering ook daadwerkelijk vrij kunt besteden in plaats van bijvoorbeeld verplicht te moeten aflossen op de hypotheek. 


Zorgeloos afscheid nemen 


Op een persoonlijke en betekenisvolle manier afscheid kunnen nemen van een overleden dierbare, is belangrijk voor het rouwproces. Maar in deze periode van rouw en verdriet hebben uw nabestaanden ook veel te regelen voor de uitvaart. Met een goede uitvaartvoorziening bespaart u hen zorgen over de kosten van het afscheid. 


Wat kost een uitvaart? 


In de eerste plaats is dat natuurlijk afhankelijk van persoonlijke keuzes rondom de uitvaartwensen. Een eenvoudige uitvaart kost al gauw € 5.000. Wilt u iets extra's, zoals een condoleance 's avonds in het uitvaartcentrum, een rouwadvertentie of gedenkteken? Dan kunnen de kosten oplopen tot € 8.000. Dan zijn er dus nog vele uitbreidingsmogelijkheden om het afscheid persoonlijk en bijzonder te maken. Bij het regelen van een uitvaart komt dus veel kijken. Het is niet alleen de plechtigheid zelf, maar er zijn veel bijkomende kosten. U betaalt bijvoorbeeld een tarief aan de uitvaartverzorger. Andere kosten waar u aan moet denken zijn kosten voor: 


  • opbaring
  • kist
  • rouwauto en eventuele volgauto’s
  • condoleance
  • rouwkaarten en/of een rouwadvertentie
  • Verder kunt u bijvoorbeeld kiezen voor standaard of een uitgebreidere catering voor de gasten of een bijzonder thema voor de uitvaart, om deze nog persoonlijker te maken.


Daarom een uitvaartvoorziening 


Met een uitvaartvoorziening zorgt u dat de kosten voor uw uitvaart geheel of gedeeltelijk zijn gedekt. Uw nabestaanden kunnen in alle rust afscheid van u nemen. Als u een uitvaartverzekering afsluit, kunt u zelf de looptijd bepalen en het bedrag waarvoor u zich verzekert. De premie is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. 


Heeft u geen voorziening en wilt u daarover geadviseerd worden? Of wilt u zeker weten of uw bestaande voorziening toereikend is? Neem dan contact op met ons.